Tuesday, November 15, 2011

Elfira Loy Bintangi Telefilem Bersama Pelakon Hot Indonesia, Randy Pangalila

Melihatkan lirikan mata Randy Pangalila, kami tidak hairan jika Elfira Loy boleh terjatuh cinta dengannya setelah belakon dalam telefilem ini. Serius ni, Randy antara pelakon lelaki dari Indonesia yang sering membintangi sinetron-sinetron hangat akan muncul bersama Elfira yang cantik manis dalam telefilem ‘Biar Mimpi Sampai Ke Bintang’. Telefilem ini diarahkan oleh Michael Ang dan akan ditayangkan di Astro Ria, cuma kami tidak pasti bila tarikhnya kerana khabarnya ia sedang dalam penggambaran. Melalui treler telefilem ini, kami dapati Elfira ada bakat yang natural sebagai seorang pelakon dan boleh pergi jauh, apatah lagi dia memiliki wajah yang cun. Terima kasih. Ini video promo dan treler bagi telefilem ini.Video Promo Bahagian 1


Video Promo Bahagian ke 2

Politik Luar vs Politik Kampus : Baik atau sebaliknya ? Anda tentukan!!

Kuala Lumpur - Timbalan Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Saifuddin Abdullah menolak persepsi yang mendakwa seluruh kampus universiti akan porak peranda jika gologan mahasiswa dibenarkan berpolitik. Beliau menyifatkan persepsi itu sebagai satu mitos semata-mata dan tidak berasas sama sekali. “Ramai benar mahasiswa yang saya lihat aktif berpolitik dalam kampus, mereka lulus dengan cemerlang dalam akademik mereka. Malah ada yang mendapat pekerjaan yang baik selepas keluar dari universiti,” katanya.
(Sumber Harian Metro – Sabtu, 5 November 2011)

Putrajaya – Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin akan berbincang dengan Peguam Negara Tan Sri Abdul Gani Patail sama ada mahu merayu atau tidak keputusan Mahkamah Rayuan yang menyatakan peruntukkan Seksyen 15(5)(a) Akta Universiti dan Kolej Universiti (AUKU) 1971 adalah tidak sah dan bercanggah dengan Perlembagaan Perselutuan. “Saya sudah beri taklimat kepada Kabinet, (akan diambil) selepas saya bincang dengan Peguam Negara,”katanya dalam SMS kepada media. 
(Sumber Harian Metro – Sabtu,5 November 2011) 

UiTM Kekal tak benar berpolitik

Shah Alam – Universiti Teknologi Mara (UiTM) ttidak akan terikut-ikut dengan rentak institusi pengajian tinggi awam (IPTA) lain seandainya undang-undang membenarkan penuntut berpolitik walaupun masih dalam kampus. Naib Canselor UiTM, Prof Datuk Sahol Hamid Abu Bakar berkata, pelajar UiTM terikat dengan Akta 174 yang melarang mereka aktif dalam politik arus perdana sepanjang mengikuti pengajian. “Berpolitik ketika menuntut di universiti hanya merosakkan negara dan bercanggah dengan matlamat mempelajari kemahiran secara akademik. “Jika kita biarkan pelajar berpolitik, kita akan mendidik bangsa Melayu untuk berpecah sesama mereka di peringkat institusi pendidikan lagi,”katanya. Sahol Hamid berkata, UiTM adalah tempat mengutip ilmu dan kemahiran hidup jadi sebaiknya apabila sudah tamat belajar serta masuk ke alam pekerjaan di masa itu berpolitiklah semahunya. “Di UiTM, perpaduan sesama pelajar amat kuat kerana mereka tidak mempunyai agenda politik dan hanya fokus kepada akademik dan kokurikulum, jika mereka berpolitik perpaduan ini akan hancur. “Walaupun berpolitik dikampus dihalalkan dari segi perundangan, UiTM tetap tidak akan benarkan kerana perpecahan orang Melayu hanya menguntungkan pihak istimewa orang Melayu yang dilindungi di bawah Perlembagaan Persekutuan,” katanya. 
(Sumber Harian Metro – Sabtu, 12 November 2011) 

Ella Perosak ?? Hazama Backup semula

AIM ataupun perkataan penuhnya adalah Anugerah Industri Muzik ke 18 telah pun berakhir 3 hari yang lalu .. tapi masih hangat diperkatakan di dalam akhbar mahupun media .. Diacarakan oleh datuk AC MIzal dan Naib Juara Raja Lawak iaitu Zizan Razak .. Permulaan majlis dibuka dengan Blue Karpet oleh Awal Ashaari dan Diana Danielle .. Ramai artis yang hadir pada malam itu berpakaian bertemakan biru kerana AIM telah ditaja sepenuhnya oleh Celcom .. Macam-macam fesyen dapat dilihat pada malam itu .. Masa inilah untuk artis-artis melaram habis sebab biasanya amat jarang untuk melaram .. Kalau ada show luar atau konsert, barulah mereka-mereka ini dapat melaram sakan .. Pada malam itu juga ramai artis berpeluang menjadi penyampai trofi .. Tidak lepas juga, persembahan pembukaan oleh penyanyi lagu Senyum, Najwa .. "Got to go" .. Malam AIM malam keseluruhan milik Yuna .. lagu barunya yang bertajuk Penakut membolos 3 Anugerah termasuk Anugerah Khas Wirama .. Tahniah untuk Artis angkatan baru seperti Yuna yang sedang mempromosi produk Malaysia ke peringkat antarabangsa .. Sebelum itu, malam itu muzik diiringi dengan muzik oleh Pengarah Muzik iaitu Datuk Ramli MS .. Persembahan diteruskan lagi dengan lagu-lagu lama dari 4 orang artis yang satu tika dulu amat popular .. Ezad Lazim atau Ezad Exist menyanyikan lagu Mengintai Dari Tirai Kamar diiringi Along Exist (Drummer) dibelakang tabir .. Seterusnya Rahmad Mega yang menyampaikan lagu Bayangan Guarauan .. Tepukan dan Sorakan serta nyanyian beramai-ramai di dalam Stadium Putra Bukit Jalil itu .. Sokongan diberikan oleh beberapa artis seperti Shila Amzah, Jaclynn Vivtor, Alif Satar, dan Alif Aziz .. Pada malam itu, majlis penutupan dikejutkan dengan kemunculan Hazama aka Pak Lang bersama Meet Uncle Hussein (MUH) untuk lagu Pokok .. Menampilkan Ella bersama utk lagu tersebut .. Ratu Rock Ella hanya sekadar menyemak sahaja .. Orang lama boleh lupa lirik ?? Macam mana tuh .. Dimanakah sikap profesionalisme sebenarnya .. Geng-geng Hazama Rekrut meroyan dalam group rasmi Hazama .. semua dok kecoh tentang penampilang Ella yang hanya merosakkan lagi lagu Pokok itu .. Ramai peminat yang menunggukan kemunculan Pak Lang mereka sebab kebanyakkanya sudah tahu Hazama akan membuat persembahan penutupan .. Bebeza dengan malam Anugerak Skrin ke 12 yang berlangsung kire-kire seminggu yang lepas .. Hanya lesu, tanpa sorakan dan tepukan dari artis-artis pada malam itu .. ASK diacarakan oleh Ally Iskandar dan "Ratu Cantik" Rozita Che Wan .. ramai yang agak terkejut tentang pengacaranya iaitu Rozita yang kali pertama menjadi hos untuk satu program besar .. Ada lawak yang menjadi dan ada lawak yang agak telah diaturkan .. Apa-apalah pada malam itu semuanya telah diketahui .. Tahniah kepada pemenang-pemenangnya ..P/S : Countdown to go back UTHM Johor 3 days only ..  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...