Saturday, December 3, 2011

Imbau Kembali - Bahagian 1

Akhirnya bakal berlabuh .. Segalanya akan tamat hari ini .. semuanya akan berkumpul utk satu destinasi mengubah impian menjadi realiti .. Bergantung pada Iman dan kekuatan diri masing-masing .. Kepad yang kuat akan kekal, kepada yg kejar glamar, akan dpt KONTROLVERSI .. Berbalik pada niat asal utk join .. Semua nya gara2 Demam Akademi Fantasia .. dari Musim 1 sehinggalah sekarang hampir 150 lebih artis keluaran Akademi Fantasia .. Dar penglibatan musim 1 yg agak suram ketika itu sehinggalah ke musim terakhir ini, musim 9 .. Macam2 diatur oleh Astro dan Management utk menaikkan rating, undian bersama fans2 setiap bintang .. termasuklah kejutan yang menjadi dan tidak .. Setiap minggu pasti ada yg tersingkir, saat itu juga setitis air mata akan mengalir untuk peminat mereka yang menyokong dan dan mengundi mereka .. Tapi bukan bererti mereka kalah di dalam, diluar akan terus terjatuh .. Sebenarnya, itu adalh permulaan utk mereka melangkah kedunia yg penuh konflik dan manipulasi .. lagi2 wartawan .. kalau tak dpt buat liputan atau undian utk seseorg artis af tu, pasti mereka akan membalas dengan cara menyebarkan fitnah di dalam akhbar .. Pada hal itu semua tak betul .. Bermula dengan musim pertama yg memecah tradisi iaitu Juara adalah non-Muslim (Vincet Chong) Juara Musim ke2 (Zahid Baharudin), Ke3 (Mawi), ke4(Faizal) dan utk pertama kalinya juga permaisuri dari AF5 menjuarai utk musim ke5 (Mila) .. Musim ke 6 juga dijuarai oleh Wanita Sabah yg pertama (Stacy), Ke7 (Hafiz), ke8 (Shahir dan ke9 (Hazama) .. Antara kejutan yang menjadi, terbaik sehingga kini diingati adalah persembahan dari Juara Musim ke2, Zahid yang berasal dari Perak .. Macam2 diaturkan oleh pihak astro untuknya termasuklah Suapan Cekodok oleh Misha Omar, dan Kehadiran Misha Omar di rumahnya .. Itulah saat palong diingati .. Manakala persembahan Terbaik Zahid yang paling diingati adalah Cek Mek Molek dengan kejutan dari Datuk M Daud Kilau ..


selain itu juga kejutan utk Farah dengan kehadiran Johny (kamera kesayangan di dalam Akademinya) serta kehadiran Artis kegemarannya iaitu Rosyam Noor .. Itu adalah sebahagian Kenangan utk musim ke2 .. Jum kita saksikan sedikit persembahan dari Farah dan kawan2nya dari AF2 ..


p/s : Akan bersambung dibahagian ke 2 .. Nantikan serba sedikit cerita lama dan kali pertama aku turun padang utk Akademi Fantasia .. Yeah !!

Sunday, November 27, 2011

Hebatnya Dia ~ Muhammad Faiz @ Cot ~

Dia ? Mana datang ? Anak  Siapa ? Hebatkah Dia sampai masuk entry blog aku nih ? Kalau nk tanya persoalan sampai esok tak kan habis .. Dialah kawan karib aku di Kolej Poly-Tech Mara Ipoh .. Walaupun aku hanya mengenalinya selama 2 bulan setengah .. kalau ikutkan aku akan bersama dia lama .. Tetapi aku tidak sempat berkawan dengan dia atas sebab2 tertentu .. tapi ada hikmahnya .. Iaitu kami semakin rapat .. sentiasa berhubung dlm FB .. Selepas aku berhenti dari KPTM Ipoh utk jurusan Diploma Multimedia .. aku dapat tawaran dari UTHM Johor .. kebetulan adik aku ada, abang sedara aku ada, dan sepupu aku pun ada gak .. Alhamdulillah, senang keluarga aku nk bercuti .. tapi kat Johor ni mana ada apa pun .. ngadap benda yg sama jer .. Berbalik kpd cerita ttg kwn karib aku nih .. Sampa sekrang nih aku semseter 2 tak brkesempatan nak jumpa dia lagi lepas berhenti dari KPTM Ipoh .. Dia ni Hebat .. Bagi aku dia antara yg best gak sbb dia ni jenis style dan lawak orgnya .. Kebetulan org Perak gak (Sungkai) .. Aku kata Hebat sbb ni nih Fotografer yag kreatif dan gambar2 dia pun style .. Nanti aku sahre beberapa gambar2 dia dari FB .. 


~ Lagi gambar2 menarik boleh tgk kat FB dia Punklima Faiz ~ 

P/s : Sejauh mana kita, aku tetap tak kan lupa ko dan Mus .. Kita still Friend Forever .. Satu hari nanty pasti akan jumpa semula .. Kita merancang, Allah yg tentukannya .. InsyaAllah .. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...