Saturday, December 3, 2011

Imbau Kembali - Bahagian 1

Akhirnya bakal berlabuh .. Segalanya akan tamat hari ini .. semuanya akan berkumpul utk satu destinasi mengubah impian menjadi realiti .. Bergantung pada Iman dan kekuatan diri masing-masing .. Kepad yang kuat akan kekal, kepada yg kejar glamar, akan dpt KONTROLVERSI .. Berbalik pada niat asal utk join .. Semua nya gara2 Demam Akademi Fantasia .. dari Musim 1 sehinggalah sekarang hampir 150 lebih artis keluaran Akademi Fantasia .. Dar penglibatan musim 1 yg agak suram ketika itu sehinggalah ke musim terakhir ini, musim 9 .. Macam2 diatur oleh Astro dan Management utk menaikkan rating, undian bersama fans2 setiap bintang .. termasuklah kejutan yang menjadi dan tidak .. Setiap minggu pasti ada yg tersingkir, saat itu juga setitis air mata akan mengalir untuk peminat mereka yang menyokong dan dan mengundi mereka .. Tapi bukan bererti mereka kalah di dalam, diluar akan terus terjatuh .. Sebenarnya, itu adalh permulaan utk mereka melangkah kedunia yg penuh konflik dan manipulasi .. lagi2 wartawan .. kalau tak dpt buat liputan atau undian utk seseorg artis af tu, pasti mereka akan membalas dengan cara menyebarkan fitnah di dalam akhbar .. Pada hal itu semua tak betul .. Bermula dengan musim pertama yg memecah tradisi iaitu Juara adalah non-Muslim (Vincet Chong) Juara Musim ke2 (Zahid Baharudin), Ke3 (Mawi), ke4(Faizal) dan utk pertama kalinya juga permaisuri dari AF5 menjuarai utk musim ke5 (Mila) .. Musim ke 6 juga dijuarai oleh Wanita Sabah yg pertama (Stacy), Ke7 (Hafiz), ke8 (Shahir dan ke9 (Hazama) .. Antara kejutan yang menjadi, terbaik sehingga kini diingati adalah persembahan dari Juara Musim ke2, Zahid yang berasal dari Perak .. Macam2 diaturkan oleh pihak astro untuknya termasuklah Suapan Cekodok oleh Misha Omar, dan Kehadiran Misha Omar di rumahnya .. Itulah saat palong diingati .. Manakala persembahan Terbaik Zahid yang paling diingati adalah Cek Mek Molek dengan kejutan dari Datuk M Daud Kilau ..


selain itu juga kejutan utk Farah dengan kehadiran Johny (kamera kesayangan di dalam Akademinya) serta kehadiran Artis kegemarannya iaitu Rosyam Noor .. Itu adalah sebahagian Kenangan utk musim ke2 .. Jum kita saksikan sedikit persembahan dari Farah dan kawan2nya dari AF2 ..


p/s : Akan bersambung dibahagian ke 2 .. Nantikan serba sedikit cerita lama dan kali pertama aku turun padang utk Akademi Fantasia .. Yeah !!

No comments:

Post a Comment

Sila Tinggalkan Komen Anda dengan tidak mengeluarkan kata2 yg negatif

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...